• slayt
Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


ÇANAKKALE SAVAŞLARI 

Diriliştir, uyanıştır, kurtuluştur 
Gariban mahallesine gelip,
Yoksul halkı sömürmeye çalışan ZİBİDİLERE
Kafa tutuştur,
Bir Milletin şaha kalkıp, yeniden DOĞUŞUDUR
ÇANAKKALE SAVAŞLARI
NAMUSUN Müdaafasıdır,
Bir KAHRAMANLIK Destanıdır,
Ayşe Bacıların,Fatma kadınların 
Mazlum bir MİLLETİN zalimlere  HAYKIRIŞI’dır.
Bir MİLLETİN her türlü olumsuzluğa rağmen EMPERYALİZME teslim olmayışıdır
Salt Teknolojinin değil,
İNANCIN ve İMAN gücünün ZAFERİ’dir.
ÇANAKKALE SAVAŞLARI
Sarışın, MAVİ GÖZLÜ KURDUN doğuşudur.
ÇANAKKALE SAVAŞLARI 
Onbeşlilerin, yetmişbeşlilerin omuz,omuza savaştığı,
Milletin her ferdinin VATAN uğruna yarıştığı,
LAZ’ın, KÜRD’ün, ÇERKEZ’in, HERKES’in
VATAN uğrunda, bir olup karıştığı,
Ay ve yıldızıyla BAYRAKLAŞTIĞI
DESTANLAŞTIĞI
Bir KAHRAMANLIK Abidesidir.
ÇANAKKALE SAVAŞLARI 

TÜM ŞÜHEDANIN MEKANI CENNET OLSUN İNŞAALLAH.

NE MUTLU TÜRK’üm DİYENE


Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, görevleri basında şehit düşmüş kahraman polislerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm emniyet mensuplarımıza görevlerinde başarılar diliyor, Polis Teşkilatımızın 176. yıl dönümünü canı gönülden kutluyoruz.


Hemşehrilerimizden İsmail AKPINAR'IN Babası Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz


Hemşehrilerimizden Süleyman YOKUŞ'UN Validesi Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Merhumeye Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.


Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 101'uncu yıl dönümünü, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' olarak, milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. 

Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir.

Milletimizi ortak bir hedef etrafında bir araya gelerek birleştiren ilk Meclisimiz,  vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan günü, ecdadımızın gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymaktadır.

Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir. Çocuklarımızın umutlarının yeşertilmesi, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, şahsiyet ve vizyon sahibi nesiller olarak yetişmesi hepimize ait olan bir sorumluluktur. Bu mesuliyet aynı zamanda vatanımızı kanları ve canları pahasına bize miras bırakan Şehitlerimiz ve Gazilerimize olan borcumuzu da ifade etmektedir.

Bu mutlu gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hür irademizi ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz aziz Şehitlerimizi rahmet ve Gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 101. kuruluş yıl dönümünde, tüm çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz.


Türk Dünyası Oyunları 

Mangala oyunu ve Aşık oyunu 

21 Kasım günü saat 10:00'da Özbek mahallesi kapalı semt pazarında yapacaktır 


Türk Dünyası Oyunları nın ikincisini Gerçekleştireceğiz


Yönetim kurulu üyemiz Abdulrauf YASHAR'ın Kayın validesi Ulgay PAPATYA vefat etmiştir. Merhumeye Allah'tan rahmet diliyoruz ailesine başsağlığı ve sabırlar  diliyoruz. Cenaze namazı bugün ikindi namazına müteakip Ceylanpınar Özbek mahallesi Semerkant camiinde kılınacaktır.


Yönetim kurulu üyemiz Abdulrauf YASHAR'ın Kayın validesi Ulgay PAPATYA vefat etmiştir. Merhumeye Allah'tan rahmet diliyoruz ailesine başsağlığı ve sabırlar  diliyoruz. Cenaze namazı bugün ikindi namazına müteakip Ceylanpınar Özbek mahallesi Semerkant camiinde kılınacaktır.


Dernek başkanımız Seyfettin BORA'NIN Anne annesi ninemiz hakkın rahmetine kavuşmuştur.   Merhumeye Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesine başsağlığı diliyoruz. Cenaze namazı bugün ikindi namazına müteakip Ceylanpınar Özbek mahallesi Semerkant camiinde kılınacaktır.Taziyemiz Özbek semt pazarı yanındaki taziye evinde




OKUMAK SİZDEN ÖDÜLLENDİRMEK BİZDEN 


Şanlıurfa Ceylanpınar Özbek mahallesi Aksakallılarıdan Dernek yönetim kurulu üyemiz Abdüllatif ERENCİ'nin babası Dernek başkanımız Seyfettin BORA'nın amcası hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhume Allah'tan rahmet diliyoruz ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz

 Cenaze namazı ikindi namazına müteakip Ceylanpınar Özbek mahallesi Semerkand camiinde kılınacaktır.


Türk Dünyası Oyunları Şenliğimizin 3. Bu yıl 22.04.2023 günü Özbek mahallesi Özbek Semt pazarında yapılacak.


Hafta sonu gezi düzenlenecektir tüm üyelerimizi bekliyoruz.


ATA YURTTAN ANA YURDA HİCRETİMİZİN 40. YILINDA 40 HATİM PROGRAMINA DAVETLİSİNİZ. 


Şanlıurfa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Bir insana yapılacak en büyük kötülük, ona umut verip sonra hiçbir şey olmamış gibi gitmektir. Friends
Sponsorlarımız
Ötüken Ormanı’ndan ayrılmak!

Ötüken Ormanı’ndan ayrılmak!

 

Orman ve ağaç sevgisi Türk tarihinde büyük bir önem taşır. Bugün çoğunlukla dini dayanaklarıyla açıklanan ağaç sevgisinin İslamiyet öncesinde Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğu görülmektedir.

 

Türkistan coğrafyasının günümüzdeki temsilcileri olan Türk devlet ve topluluklarında süregelen uygulamalara bakıldığında Türk kültür sisteminde bir ağaç veya orman kültünden bahsetmek mümkündür.

 

Yani "kült" derken, ağaç ve onun bir ruhsal bütünlük içerisinde değerlendirilebildiği ormanlar, Türk tarihinde yüce ve kutsal bir kavram/mekan olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunu şaman inancına odaklamak da bakış açımızı kısıtlar, zira Uygurlardan Kırgızlara, Yakutlardan Başkurtlara kadar geniş bir coğrafyada ağaç, hem bir varlık objesi hem de bir inanış felsefesidir.

 

Kaşgarlı Mahmud’un Dîvânu Lugâti't-Türk adlı eserinde, Dede Korkut kitabında ağaç kutsal bir inancın taşıyıcısıdır.

 

Örneğin Türeyiş efsanesinde ağaç farklı bir anlam kazanır. Uygurların türediği ağaç iki nehrin ortasında bulunan bir alandadır. Oğuz Han savaşta mağlup olduğunda bu alana sığınmak zorunda kalır. Böyle bir esnada bu ağaç kovuğunda bir çocuk dünyaya gelir ve “Kıpçak” adı verilir...

 

Bir diğeri, Hayat Ağacı olarak sembolize edilen ve ölümsüzlüğün ifadesi olan yaklaşımdır. Bugünkü Kazakistan'ın başkentinin sembolü şehrin tam ortasında duran ve Bayterek Ağacını temsil eden anıt yapıdır. Yine eskiden özellikle kısır kadınların çocuk doğurabilmek için tek başına bir elma ağacının altında yerde yuvarlanmaları vb ağaç kültünün yansımalarıdır.

 

Bunların belki de en çarpıcı olanı Orhun Abidelerinde rastlanan Ötüken Ormanı yaklaşımıdır. Bu müstesna belgede Ötüken Ormanından uzaklaşan -ki sadece mekan değil o yaşayışın temel unsurlarından ve değerlerinden, Türklerin zor günler geçireceği, başlarına çeşitli belâların geleceği belirtilmektedir. Yine Ötüken’i yurt bilip burada yaşamaya devam ederse Türk milletinin huzur ve sükûn içerisinde kalacağı vurgulanmaktadır.

 

Kül Tegin yazıtı olarak bilinen ve 732 yılında dikilen bu taşta aynen şöyle yazar:

 

"Doğuda Şantung ovasına (Çin’in batısı) kadar ordu sevk ettim, denize pek az kala durdum; güneyde Dokuz Ersin'e kadar ordu sevk ettim, Tibet'e pek az kala durdum; batıda İnci (Sir Derya) ırmağını geçerek Demir Kapı’ya (Orta Asya) kadar ordu sevk ettim, kuzeyde Yir Bayurku topraklarına kadar ordu sevk ettim, bunca diyara kadar ordularımı yürüttüm (ve sonunda anladım ki) Ötüken Ormanından daha güzel yer asla yok imiş! (Türk milletinin yurt edineceği ve) yönetileceği yer Ötüken ormanı imiş…”

 

Bu tespiti yapan Bilge Kağan’ın Ötüken’i işaret etmesi sıradan bir olay değildir. Coğrafyası ve güzellikleri kadar önemlisi, buranın stratejik konumudur. Bu yönüyle Ötüken, sadece bir Orman ya da yaşam alanı değil Türklerin ontolojik açıdan millet olma bilincini sembolize etmektedir.

 

Zira yazıtta şöyle devam eder: “(Ey) Kutsal Ötüken ülkesinin milleti, (başını alıp her yere) gittin! (…) Ötüken topraklarında oturup kervanlar gönderirsen, herhangi bir sıkıntı olmaz. Ötüken ormanlarında oturursan ebedi il (devlet) sahibi olacaksın.”

 

Burada anlaşılan odur ki; Ötüken ifadesi orman ve ağaç sevgisinin kutsal sayıldığı bir mekan ve aynı zamanda Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde olmasını, toprağına, taşına, değeler manzumesine  sahip çıkması gerektiğini gelecek nesillere öğütleyen vazgeçilmez bir çağrıdır. 

 

Dolayısıyla ciğerlerimizin, milli hazinemizin yandığı, milli değerlerimizin, kaynaklarımızın talan edildiği günlerde herkese ne yapması, nerede durması gerektiğini hatırlatan bir başucu kaynaktır!

 



Prof. Dr. Kürşad Zorlu
Okunma Sayısı: 568


18.206.194.21








YAZARIN DİĞER YAZILARI

Aidat Borcu Sorgulama
Son Eklenen Video
Köşe Yazıları
Prof. Dr. Kürşad Zorlu

Prof. Dr. Kürşad Zorlu

Prof. Dr. Kürşad Zorlu

Prof. Dr. Kürşad Zorlu

Senan KAZIMOĞLU

QHA

QHA

Hakan DİKMEN

QHA

YASEMİN GÜLER

ÇETİN ARPA

ATALAY DEMİRCİ

Günlük Gazeteler

 

© Copyright 2021  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top